0
  • NEma proizvoda u košarici

0
  • NEma proizvoda u košarici

Uvjeti prodaje

UVJETI KORIŠTENJA

1. Kupac i osobni podaci Kupca

Ovi Opći uvjeti definiraju Kupca kao fizičku ili pravnu osobu koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice www.esensamediterana.com u vlasništvu Dermoestetik d.o.o., Ul. rijeke Dragonje 1, 52466 Novigrad, Republika Hrvatska, OIB: 71867763023. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Kupac je osoba koja naručuje i plaća proizvod, i kojoj se po uplati proizvod dostavlja. Kupac može proizvod naručiti i kupiti za treću osobu (u daljnjem tekstu Primatelj), te tada proizvod dostavljamo na adresu Primatelja. Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke pri naručivanju i kupnji proizvoda od Dermoestetik d.o.o., tj. za kupnju putem web trgovine www.esensamediterana.com sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

2. Kupnja u web trgovini

Kupnja u web trgovini obavlja se pregledom ponude, odabirom, te stavljanjem proizvoda u košaricu. Cijene proizvoda istaknute su uz sami proizvod i vrijede za sve oblike plaćanja. Sve cijene su s iskazanim PDV-om. Kupac proizvoda ne mora biti registrirani korisnik da bi obavio kupnju.

Kupac plaćanje može realizirati na sljedeće načine:

  • gotovinom u poslovnici prilikom osobnog preuzimanja na adresi Ulica rijeke Dragonje 1, 52466 Novigrad
  • pouzećem putem GLS kurirske službe., jedinstven iznos po isporuci je 37,50 kn bez obzira na broj i težinu proizvoda, a koji stanu u 1 kutiju za isporuku. Transport se obračunava ovisno o broju kutija za isporuku, a proizvodi mogu biti zapakirani u kutija različitih dimenzija kako bi se kupcu transport naplatio samo jednokratno. Pouzećem šaljemo samo na područje Republike Hrvatske.
  • plaćanje putem kreditnih i debitnih kartica, plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg CorvusPay servisa za plaćanje kreditnim karticama: American Express, MasterCard, Diners, Visa i Maestro
  • općom uplatnicom ili virmanom, nakon zaprimljene narudžbe, a za vrijeme radnog vremena, šaljemo Vam ponudu na Vašu e-mail adresu na temelju koje ćete platiti u bilo kojoj banci, pošti, FINA-i ili internet bankarstvom. Naručene knjige u mogućnosti smo dostaviti nakon što Vaša uplata bude prikazana na našem transakcijskom računu.

Kod plaćanja kreditnom karticom transakcija se najprije prosljeđuje na predautorizaciju, a konačna autorizacija obavlja se tek kada se utvrdi dostupnost svih naručenih proizvoda. Ako je narudžba ispravno zaprimljena, Dermoestetik d.o.o. će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju da Dermoestetik d.o.o. ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, ili je narudžbu moguće samo djelomično kompletirati Dermoestetik d.o.o. će obavijestiti Kupca o proizvodima koji trenutačno nisu raspoloživi, te ga izvijestiti o roku u kojemu je moguće proizvode dostaviti. Kupac može odlučiti hoće li odustati od kupnje u cijelosti, hoće li kupiti samo trenutno raspoložive artikle, ili će čekati da se cijela narudžba kompletira. Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabrana opća uplatnica ili plaćanje gotovinom, Dermoestetik d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 5 radnih dana. Nakon isteka toga roka, Dermoestetik d.o.o. ne jamči raspoloživost proizvoda. Kupac, da bi uspješno dovršio kupnju, dužan je popuniti sve ponuđene obrasce u procesu kupovine. U slučaju da se podatci Kupca razlikuju od podataka Primatelja Kupac je dužan upisati i Primateljeve podatke. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Dermoestetik d.o.o. isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

Ukoliko kupac izvan Republike Hrvatske plati kreditnom ili debitnom karticom putem naše internet trgovine sustav će automatski naplatiti 37,50 kn poštarine, u tom slučaju poslati ćemo Vam link za dodatnu uplatu nakon što izračunamo iznos poštarine za Vašu zemlju.

Ukoliko kupac umjesto dostave izabere opciju osobnog preuzimanja u poduzeću Dermoestetik naknada za dostavu se ne naplaćuje. Rok za preuzimanje naručenog proizvoda je do 10 radnih dana.

Kupac izvan Republike Hrvatske plaćanje može izvršiti samo putem kreditnih i debitnih kartica.

3. Izjava o konverziji (u slučaju kupovine iz inozemstva):

Sva plaćanja bit će izvršena u Hrvatskim kunama. Prilikom naplate Vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara na dan podnošenja narudžbe.

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations due to the order date.

4. Naplata/autorizacija transakcija:

Sva plaćanja mogu se obaviti u HRK (hrvatskim kunama). U slučaju plaćanja kreditnom karticom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Podatci o kreditnim karticama Kupca ne nalaze se u bazi podataka Dermoestetik d.o.o., već samo i isključivo na serveru banke. Dermoestik nema uvid u bankovne podatke Kupca.

5. Proizvodi u ponudi web trgovine:

Dermoestetik ne jamči da je proizvod na fotografijama u svakom detalju identičan originalu, posebice uslijed različitih postavki monitora, percepcije boja itd. U takvim slučajevima ne radi se o nedostatku proizvoda. Podatci o proizvodima (opis, cijena) podložni su tipografskim pogrješkama, tehničkim nepravilnostima web poslužitelja, napadu malicioznih programa na stranice itd. U slučaju očitih pogrešaka ili netočnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u web trgovini zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji nastao prilikom podnošenja on-line narudžbe.

6. Dostava

Na svakoj zaključenoj narudžbi naznačena je cijena poštarine. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Kupljeni proizvodi mogu se dostaviti na području Republike Hrvatske, kao i u inozemstvu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem GLS kurirske službe https://gls-group.eu/HR/hr/home. Cijena poštarine za područje Republike Hrvatske je 37,50 kn. Za narudžbe ukupnog iznosa većeg od 500 kn dostava je besplatna za područje Republike Hrvatske.

Dostava za inozemstvo se naplaćuje po cjeniku GLS-a., https://gls-group.eu/HR/media/downloads/Cjenik_01.09.2017.-download-47628.pdf.

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati Dermoestetik-u jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti: da se naručeni proizvod na zahtjev Kupca ponovno dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja ili da naručeni proizvod preuzme na adresi Dermoestetik-a Ul.rijeke Dragonje 1, 52466 Novigrad, uz plaćanje transporta i vraćanja u Dermoestetik d.o.o. po cijeni od 75,00kn, te dodatno za još jedan transport ukoliko Kupac želi primiti proizvod putem kurirske službe.

Obrada narudžbe traje do 4 dana. Rok isporuke za Republiku Hrvatsku je do 10 radnih dana od datuma zaprimljene uplate narudžbe, dok je za veliku količinu naručenih proizvoda rok isporuke do 4 tjedna u što se uključuje i dostava u inozemstvo.
U rok isporuke uključen je dan obrade narudžbe, vrijeme potrebno za kompletiranje i pakiranje narudžbe te isporuku paketa od strane dostavne službe (otoci i manja mjesta imaju poseban red vožnje). Nastojat ćemo sve narudžbe isporučiti u roku kraćem od navedenoga.

7. Izjava o privatnosti:

Dermoestetik obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Dermoestetik-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

8. Izjava o sigurnosti online plaćanja:

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

Security of Online Payments

While conducting payments on our web shop you are using CorvusPay – an advanced system for secure acceptance of credit cards on the Internet.

CorvusPay ensures complete privacy of your credit card data from the moment you type them into the CorvusPay payment form. Data required for billing is forwarded encrypted from your web browser to the bank that issued your payment card. Our store never comes into contact with your sensitive payment card data. Similarly, CorvusPay operators cannot access your complete cardholder data. An isolated system core independently transmits and manages sensitive data while at the same time keeping it completely safe.

The form for entering payment data is secured by an SSL transmission cipher of the greatest reliability. All stored data is additionally protected by hi-grade encryption, using hardware devices certified by FIPS 140 2 Level 3 standard. CorvusPay fulfills all of the requirements for safe online payment prescribed by the leading credit card brands, operating in compliance to the PCI DSS Level 1 standard – the highest security standard of the payment card industry. Payments made by cards enroled with the 3-D Secure program are further authenticated by the issuing bank, confirming your identity through the use of a token or a password.

All information collected by Corvus Info is considered a banking secret and treated accordingly. The information is used exclusively for the purposes for which they were intended. Your sensitive data is fully

secure and it’s privacy is guaranteed by the state of the art safeguard mechanisms. We collect only the data necessary for performing the work in accordance with the demanding prescribed procedures for online payment.

Security controls and operating procedures applied within the CorvusPay infrastructure not only ensure current reliability of CorvusPay but permanently maintain and enhance the security levels of protecting your credit card information by maintaining strict access controls, regular security and in-depth system checks for preventing network vulnerabilities.

Thank you for using CorvusPay!

9. Reklamacije:

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u slučaju:

  • Isporuka robe koja nije naručena
  • Isporučena roba koja je oštećena ili nepotpuna, a da to nije uzeto u obzir, zbog našeg nenamjernog previda, kod formiranja prodajne cijene

Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Dermoestetik-u i to e-mailom na info@dermoestetik.hr  ili preporučenom pošiljkom na adresu: Dermoestetik d.o.o., Ul.rijeke Dragonje 1, 52466 Novigrad .

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe ili broj računa. Dermoestetik potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za neoštećeni i valjani proizvod, a koji nije nastao slijedom rukovanja u transportu za koji je odgovoran GLS.

Korisnik/Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Prema čl. 79, stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN, 41/14) korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Dermoestetik  o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na već gore navedenu adresu ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, broj narudžbe ili računa, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Dermoestetik zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Dermoestetik Brala može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena u izvornom stanju, bez tragova korištenja.

Kupac je dužan robu predati ili je poslati na Dermoestetik-a, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Troškove povrata robe kupac prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, čl. 77) mora snositi samostalno. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.

10. Ostali uvjeti:

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Dermoestetik ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Svi kupljeni proizvodi će se isporučiti po uvjetima važećim u trenutku primanja narudžbe.

11. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web trgovine prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ove web stranice sadrže informacije o Dermoestetik-u d.o.o., proizvodima i uslugama te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web trgovina. Dermoestetik ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

12. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.

Share via:

Copyright © 2018 Esensa Mediterana. All Rights Reserved. SHOP - Uvjeti prodaje