Novosti

Uspješno održana prva ovogodišnja, zagrebačka edukacija kozmetičara Esense Mediterane

Prva zagrebačka edukacija kozmetičara Esense Mediterane, od tri planirane, održana je u subotu 18. ožujka 2023. godine u odličnom prostoru Akademije Fabula de Forma u Zagrebu. Edukacija je bila vrelo izvora informacija i pravo nadahnuće za okupljene polaznice.

Predavačica i edukatorica bila je Ivana Legović, ph. lab, cosmetologist, inovatorica i direktorica tvrtke Dermoestetik Group d.o.o. Ivanina elokventnost,  simpatičnost,  poznavanje teme, mnogi primjeri iz iskustva i kozmetičke struke te otvorenost za pitanja i komunikaciju zaslužni su što su polaznice s pažnjom pratile sve što je imala za reći kao i pokazati.

Pomoću prezentacije Ivana je predstavila brand Esensu Mediteranu usmjeravajući pažnju na podrijetlo sastojaka pojedinih proizvoda i koliko je važno da su oni kvalitetni i certificirani.

Snažno se osjetio duh Mediterana u svakom proizvodu koje su polaznice edukacije mogle isprobati na svojoj koži.

Važan dio predavanja je bilo i upoznavanje s nizom regularnih, intenzivnih kao i wellness tretmana za lice i tijelo Esense Mediterane. Ivana je na modelu, pokazala primjer anti-age tretmana i naglasila:

„Čudo možemo napraviti za lice sa kvalitetnim proizvodima i svojim rukama! Iskreno ne volim toliko taj pojam anti-age jer implicira kao da nešto imamo protiv godina. Naime, vrijeme je jedini resurs koji nam neprestano nestaje i tu ne možemo puno učiniti. No, divino je vidjeti kad žene, koje drže do sebe, stare na sofisticiran i stvarno lijep način.“

Kućna njega i uzorci proizvoda

Ivanina predavanja su živa, puna iskustva iz struke pa se pozabavila i temom kako neki suradnici branda objašnjavaju da ne vole prodavati proizvode za kućnu njegu svojim strankama jer „ne vole biti nametljivi“. Duhovito je rekla: „Za vrijeme kozmetičkog tretmana vi pod lupom gledate 45 minuta nečije lice. Vlastita majka vas nije gledala tako detaljno niti dugo!“

“To znači da vi vidite svu problematiku nečije kože i jasno je, ako poznajte svoju struku i proizvode s kojima radite, da ćete toj osobi ponudi rješenje problema. Vjerujete, iz našeg osobnog iskustva, jer imali smo pet godina wellness centar kako bismo i sami osjetili „teren“, klijenti su zahvalni na kvalitetnim savjetima i ponudi rješenja kroz kozmetiku. Oni cijene vašu brigu i želju za pomoći.“, objasnila je.

Na licima nekih od polaznica predavanja vidjelo se da točno znaju o čemu Ivana govori pa je uslijedilo i pitanje podijele uzoraka proizvoda.

U 80 % slučajeva, nakon što darujete nekoj osobi uzorak proizvoda, koji joj treba za njezin tip i stanje kože, doći će do kupnje proizvoda. To nam se stvarno potvrđuje već godinama kao pravilo. Savjetujem vam i da organizirate dane otvorenih vrata u vašim salonima. Mi, kao brand, dat ćemo vam podršku u tome.“, odgovorila je Ivana.

Ivana se ispričala što dugo nije bilo edukacije kozmetičara u Zagrebu, jer je puno više edukacija održano po dalmatinskim i istarskim wellness centrima kao i u Njemačkoj gdje je Esensa Medirana vrlo priznat brand wellnessa.

Polaznice su tijekom edukacije imale na raspolaganju sokove, kavu, čaj, nešto za pojesti tako da je sve teklo u vrlo ugodnoj atmosferi. Svaka od polaznica kući nije otišla praznih ruku, već je pored kataloga i promotivnih materijala dobila i znak pažnje.

Najava edukacija u Zagrebu: 

  • Subota, 22.travnja 2023. godine, tema: Nova generacija aktivnih supstanci 
  • Subota, 20. svibnja 2023. godine, tema: Dijagnostika i intenzivni anticelulitni tretmani